Еден од оние коишто му упатија честитки е и бугарскиот премиер, Бојко Борисов.

– Зборував на телефон со Премиерот на Република Северна Македонија Зоран Заев. Му честитав за реизборот за претседател на неговата партија и тој ми посака успех на претстојните парламентарни избори во Бугарија. И двајцата се согласивме дека одлуките што двете земји мора да ги донесат во духот на Договорот за добрососедство и пријателство не смеат да се одложуваат и во име на нашата заедничка историја и во името на нашата заедничка европска иднина, објави Борисов на својот Фејсбук профил.

Разговарях по телефона с премиера на Република Северна Македония Zoran Zaev. Поздравих го за преизбирането му за…

Posted by Boyko Borissov on Monday, March 22, 2021