Хроника

Девојка од Куманово припадничка на ИСИС убиена во Сирија

Девојка од Куманово припадничка на ИСИС убиена во Сирија

На бошитата во Сирија загина девојка од Куманово, која се борела во редовите на Исламска Држава.

 

Станува збор за кумановка, а веста ја потврдиле и нејзините блиски роднини.

– Кумановката пред четири години заминала од дома, а подоцна се дознало дека таа се наоѓа во Сирија, во редовите на ИД, пишува порталот Реалитети.

Досега, на боиштата во Сирија и Ирак убени се најмалку 15 лица од Македонија.