Хроника

Грузиец затворил менувачница во Струга, сменил 60 илјади фалсификувани евра во денари

Грузиец затворил менувачница во Струга,  сменил 60 илјади фалсификувани  евра во денари

Грузиец минатата недела успеа на излаже жител на Струга сопственик на менувачница. Тој во денари разменил дури 60 илјади фалсификувани евра. Но за среќа после разманата сопственикот на менувачницата сватиул дека станува збор за фалсификувани евра.

Полицијата успеала да го пронајде и уапси измамникот, пошто се преземаат мерки за целосно расчистување на случајот.