(ИНТЕРВЈУ) Симона Франкел, амбасадор на Израел: Правиме се за мир во Украина. Владата на С. Македонија е добредојдена за соработка во безбедносниот сектор!

Симина Франкел е долгогодишен дипломат на државата Израел, која во втората половина на минатата година беше назначена за амбасадор на Израел во нашта земја. Своето прво интервју како амбасадорка, Франкел го има токму за новинската агенција Радио Лидер. Со неа разговаравме за медијаторството на Израел во војната помеѓу Русија и Украина но и за односите помеѓу Израел и нашата земја.