Македонија

Ексклузивно: Падна првата оставка во Антикорупциска комисија

Ексклузивно: Падна првата оставка во Антикорупциска комисија

Падна првата оставка во Државната комисија за спречување на корупцијата, дознава Телевизија 24.

Членот на Комсијата и поранешен претседател, Горан Миленков си поднесе оставка. Миленков ја потврди информацијата за Телевизија 24, но не сакаше дополнително да коментира ништо.

Засега не се познати причините за неговата оставка и дали ќе следуваат нови. Оставката следува по скандалот за ненаменски трошења на дел од членовите на ДКСК.