Македонија

Што се случува со мостот на Бит-пазар? (ВИДЕО)

Што се случува со мостот на Бит-пазар? (ВИДЕО)

Пешачкиот мост на Бит-пазар не може да се користи. Ѓубре, измет, шприцови има на двете простапни страни, па луѓето се изложени на опасност и прометниот булевар „Крсте Петков Мисрков“ го минуваат на пешачкиот премин.

Булеварите се во нагдлежност на Градот Скопје.

Овој дел од градот, иако прометен, со години е заборавен, а заборавот се наталожил како ѓубре, негрижа, опасност и мизиерија од двете страни на пешачкиот мост на Бит-пазар.