Сцена

ВИСТИНСКИ ЗЕМЈОТРЕС ВО ТУРЦИЈА: Убиен Ердоган, уапсен е авторот… (ВИДЕО)

ВИСТИНСКИ ЗЕМЈОТРЕС ВО ТУРЦИЈА: Убиен Ердоган, уапсен е авторот… (ВИДЕО)

Авторот на филмот „Будење“, турскиот режисер Али Авичи е уапсен по објавувањето на трејлерот од неговиот филм, кој што се однесува на неуспешниот Пуч кој што сеодвиваше во Турција.

Настаните од филмот прикажуваат како би се одвивала ситуацијата во земјата доколку Пучот би бил успешен.

На последната сцена од трeјлерот, се гледа како Ердоган клечни на коленци со вперено оружје во главата пред да биде убиен.