Скопје

Парламентот ја потврди владата на Косово, Харадинај се обврза на дијалог со Србија

Парламентот ја потврди владата на Косово, Харадинај се обврза на дијалог со Србија

„Нема алтернатива на дијалогот со Србија“, порача Харадинај во косовскиот парламент кој го потврди за премиер со тенкото мнозинство од 62 гласа од 120-те пратеници