Некатегоризирано

Италијанско обвинителство: Астори можно да е убиен

Италијанско обвинителство: Астори можно да е убиен

Јавниот обвинител отворил случај за можно убиство на капитенот на Фиорентина, Давиде Астори, кој трагично почина вчера во Удине.

Италијанскиот национален сервис „Раи“ пишува дека е отворена кривична постапка за случајот „Астори“ и ја пренесува во целост изјавата на јавниот обвинител.

„Ние отворивме кривична постапка, во која ќе ја разгледуваме ситуација за можно убиство од страна на непознати лица. Ние исто така наредивме аутопсија на телото, која ќе биде направена наскоро и ќе ги покаже причините за смртта“, јавува „Раи“.

sport1.mk