Свет

Шок во Шпанија: 11-годишно девојче роди бебе, а татко е нејзиниот брат

Шок во Шпанија: 11-годишно девојче роди бебе, а татко е нејзиниот брат

Единаесетгодишно девојче од Шпанија родила здраво машко бебе, откако била хоспитализирана поради болки во стомакот.

Подоцна се покажало дека татко на бебето е нејзиниот постар брат , кој има само 14 години- пишува Дејли меил.

Таткото да бебето нема да биде казнет за ваквото дело, зошто во период кога девојчето било бремено тој имал само 13 години, а спрема законите во Шпанија 13- годишник не може да биде суден.

Медиумите јавуваат дека и мајката и детето засега се во добра здравствена состојба