– Еве доказ како партиската полиција на Зоран Заев и Оливер Спасовски апсат недолжни граѓани кој мирно протестираат❗️
Зоран Заев со вакви исценирани инциденти се обидува да го прикрива предавството и криминалите кое го прави врз македонскиот народ❗️
Македонија и македонскиот народ ќе победат❗️
Нема да не скршите❗️, пишува Костовски во описот на објавата којашто ја сподели на „Фејсбук“.

На видеото јасно се забележува како повеќе полициски службеници влечат момче кое што според објаснувањето на Костовски само снимало со мобилен телефон. Додека тој се обидува да им објасни тие дрско му одговараат.

Еве доказ како партиската полиција на Зоран Заев и Оливер Спасовски апсат недолжни граѓани кој мирно протестираат❗️

Зоран Заев со вакви исценирани инциденти се обидува да го прикрива предавството и криминалите кое го прави врз македонскиот народ❗️

Стефан е приведен и удиран на пат кон станица, сега е пуштен и добро се чуствува, ова никогаш нема да се заборави ❗️

Македонија и македонскиот народ ќе победат❗️

Нема да не скршите❗️

Posted by Дарко Костовски on Tuesday, June 8, 2021

Претходно, портпаролот на ВМРО-ДПМНЕ, Наум Стоилковски објави видео од апсењето на претседателот на Унијата на млади сили на ВМРО-ДПМНЕ, Сергеј Попов исто така само затоа што снимал со мобилен телефон.