Занимливости

Битолчани во неверување: Галија во реката Драгор! (ФОТО)

Битолчани во неверување: Галија во реката Драгор! (ФОТО)

Галиите во реката во Скопје предизвикаа доста дискусии, дали нивното место име е таму или не.Но со самата промена на локалната власт Град Скопје одвои средства од буџетот за нивна дислокација.

Во меѓувреме Битолчани останаа во неверување кога во реката Драгор иако мала осамна „галија“ која не се знае кој ја постави. Прашањето е дали исто битолската локална самоуправа ќе преземи мерки за нејзина дислокација или ќе си остане на своето место на некое време!