Занимливости

Ќе се произведува првата „летачка“ суперјахта, цената милионска (ВИДЕО)

Ќе се произведува првата „летачка“ суперјахта, цената милионска (ВИДЕО)

Неверојатен изглед на суперјахтата која е направена за осум лица и да достигне брзина од 74 километри на час.

Посебноста на ова јахта не е во нејзината убавина, туку во системот кој што ја поддига во висина дури од 5 метри и притоа создавајќи еден вид на летање во вода.

Официјална цена сеуште нема, до се претпоставува дека ќе чине милинони. Оние кои што ќе посакаат да ја имаат со своја сопственост оваа луксузна јахта ќе мора да почекаат најмалку 12 месеци додека „Ената Марин“ излезе на продажба.