Претходно, на 19 и на 26 април треба да пристигнат по 10 илјади вакцини од производителот „Фајзер“, соопшти Филипче.

До вчера во Македонија имаше 30 илјади вакцинирани граѓани, а денеска почна вакцинацијата на лицата под 75 години.