Радио Лидер ФМ 107,4 е станица со регионална скопска фреквенција која под овој бренд функционира од ноември 2020 година кога се соедини со агенцијата Лидер МК.

Како информативен портал Лидер МК постои од 2014 година, а најголема експанзија доживува од 2018. Овој современ мултиплатформски медиум кој се состои од радио станица, онлајн новинска агенција и аудио-видео подкаст, претставува пионерски проект во етерот.

Медиумот има јавно дефинирана центар-десно (либерал-конзервативна) уредувачка политика. Во овој момент, Лидер ФМ е единственото професионално информативно радио во етерот.

-Го кажуваме она што другите се плашат и да го помислат…

Издавач:

Џенерал Хералдинг ДООЕЛ Скопје

Адреса:

бул: 3-та Македонска Бригада бр. 66А кат: 4

Управител:

Љупчо Златев

Контакт:

lider.mk@post.com

+38975350811

Главен и одговорен уредник:

Љупчо Златев

Уредник на информативната програма

Иван Лазаров

Редакција

Љупка Камчева

Татјана Ташкова

Бојан Никовски

Ивона Арсовска

Никола Николовски

Радио Подиум

Јелена Лазовска Секулоска

Техничка реализација

Горан Лазаревски

Предраг Пандилов

Димитар Митровски

Радио Лидер ФМ 107,4

Адреса:

бул: 3-та Македонска Бригада бр. 66 А кат: 4

Управител:

Горан Недељчин

Главен и одговорен уредник:

Љупчо Златев