Станува збор за инвестција чија сума е 30 милиони евра.

Ова е прв пат Јужнокореанци да инвестираат во Македонија, а „Алмак“ вложуваат заедно со „Дура аутомотив системс“ .

Јужнокореанската компанија за автомобилски делови „Алмак“ заедно со „Дура аутомотив системс“ ќе вложат 30 милиони евра во нов производствен капацитет.

Активностите стартуваат денеска.