Од Министерството за внатрешни работи информираат дека за управување без возачка дозвола санкционирани се 35 возачи, за возење со поголема брзина од дозволеното 32, за непрописно вградени фолии 15, за зборување на мобилен телефон 14, некористење сигурносен појас 14, нерегистрирани возила осум возачи итн.

Во соопштението наведуваат дека засилените акциски сообраќајни контроли продолжуваат и во наредните денови. Апелираат до граѓаните да ги почитуваат сообраќајните правила и прописи за да ја зголемат безбедноста во сообраќајот и заедно да придонесеме за посигурни патишта.