„За нас е многу важно да ги вклучиме препораките на ОБСЕ-ОДИХР во новиот предлог-закон. Што се однесува до постапката кога законот ќе биде одобрен или кога ќе биде изготвен, тоа е одговорност на Владата и тие треба да одговараат. За нас е важно изборите да се одржат во законскиот рок и да бидат кредибилни, демократски и слободни“, рече Шефик Дураки, Алијанса за Албанците.