Вчера, Амбасадорката Бернс отвори настан за Жените во Лидерството, организиран од „Американ Корнерс Македонија“, поддржан од амбасадата на САД.

Настанот беше организиран за да се презентираат модели за млади жени и девојки, со цел да ги охрабрат да ги извршуваат лидерските позиции, како и да се разговара за можностите за раст преку менторство.

На амбасадорката Бернс и се придружија амбасадорот на Велика Британија во Македонија Рејчел Галовеј, Вигиленка Абази, ко-основач на мрежата Стела и алумна на Фулбрајт и Елена Блажевска од Здружението на деловни жени.

Yesterday, Ambassador Byrnes opened a Women in Leadership event, hosted by the American Corners North Macedonia, and…

Posted by U.S. Embassy North Macedonia on Wednesday, March 17, 2021