Aмбасадорката на САД, Анџела Агелер упати честитки за формирањето на новата Влада.

„Додека премиерот и неговиот кабинет ја преземаат функцијата, со нетрпение очекуваме да го продолжиме нашето партнерство во зајакнувањето на владеењето на правото, подобрувањето на економскиот, енергетскиот и инфраструктурниот развој, социјалните структури и придвижувањето на земјата напред на нејзиниот евроатлантски пат“, се наведува во честитката на Агелер.

Министрите денеска ги презедоа функциите од нивните претходници.