Според него, биле испукани пет проектили, но тој не прецизира дали американската армија ги соборила сите. Тој додаде дека според првичните извештаи, нема жртви меѓу американски државјани.

САД се во завршна фаза на евакуација, бидејќи утре истекува рокот за заминување на американските сили од Авганистан.