НЕ ЗА ФАШИСТИТЕ БУГАРСКИ! – со оваа порака и слика со 12-те младинци кои во втората светска војна биле убиени од Бугарскиот Фашистички Окупатор, кавадаречкиот актер Диме Коцевски излезе на опозицискиот протест пред владата.

На Кавадаречки дијалект, Коцевски на социјалната мрежа фејсбук напиша:

-Виа денови има луѓенца кои уште нешто бранат. Уште меѓу себе се убедуват за нешто шо веќе ни црпнатото предавниче од муртино не веруе.
Пробуват до душа малку да звучат како демек нешто му значе Македонија, ама премногу, значи преееееееееееемногу шајзе изедоа за тоа како ништо не му значи промената на името, дека тоа е само формално, дека не чека светла иднина и такви слични гнасотии изречени по телевизии и напишани по социјални мрежи. И уште милијарда пати да пробате да не убедите дека Македонија нешто ви значе, и уште сто милијарди пати сега да се покајте, џаба е. Затоа шо и по три поколениа по вас уште ќе му смрде од устата предавството шо и го направите на вашата земја, гниди едни одродени 🤮😡🤮

МАКЕДОНИЈА Е ЖИВА
ИМА УШТЕ МАКЕДОНЦИ
НЕ ЗА ФАШИСТИТЕ ЕВРОПЕЈСКИ
НЕ ЗА ФАШИСТИТЕ БУГАРСКИ