Арбен Јашари е нов заменик директор на Бирото за јавна безбедност – БЈБ на која позиција до вчера беше Ариф Асани.

Од МВР за МИА соопштија дека Јашари доаѓа од Центарот за обука на Министерството за внатрешни работи.