Се очекува авионите да полетаат најрано за 30 минути, но тоа ќе зависи од метеоролошката ситуација, изјави за МИА во Софија дипломатски извор кој сакаше да остане анонимен.

Претходно од македонската Влада за МИА потврдија дека слетувањето на авионите се очекува за околу еден час.