Пријавениот, како што соопшти денеска МВР, бил вработен во сервис за автомобили и во текот на 2020 година, преку компјутерски систем, континуирано и неовластено внесувал невистинити податоци на фактурите за поправка на возила.

Со тоа И.П. го оштетил сервисот за 912.570 денари.