Бајден рече дека луѓето не треба да се сомневаат во воената моќ на Вашингтон, бидејќи „Кина, Русија и сите други во светот знаат дека ја имаме најмоќната армија во човечката историја“.-„Не сакам Студена војна со Кина. Само сакам Кина да знае дека нема да отстапиме и да ги промениме нашите ставови“, рече тој.

-Не сакам Студена војна со Кина. Само сакам Кина да знае дека нема да отстапиме и да ги промениме нашите ставови“, рече тој.

Воените тензии меѓу Тајван и Кина достигнаа врв во последните 40 години, рече тајванскиот министер за одбрана овој месец, нагласувајќи дека Кина е способна да организира целосна инвазија на Тајван до 2025 година.