Лидерот на Беса, Билал Касами во изјава за порталот на албански јазик „Журнал“ рече дека неговата партија нема да биде дел од евентуална широка влада.

На прашањето дали Беса ќе влезе во широката влада која премиерот Димитар Ковачевски  и ја предложи на ВМРО-ДПМНЕ, Касами вели:

-Не. Движењето Беса ќе влезе во Владата дури по следните парламентарни избори како победник на тие избори во албанскиот политички блок.