ОВР Прилеп поднесе кривична пријава против К.П.(21) од Битола, поради постоење основано сомнение за кривично дело „овозможување на употреба на наркотични дроги и психотропни супстанции“.

На 08.09.2022 во Прилеп, кај Домот на културата „Марко Цепенков“ бил затекнат пријавениот заедно со уште три лица, во чија близина била пронајдена марихуана.