И битолските пензионери излегоа на самоиницијативен протест со барање за линеарно покачување на пензиите, а не процентуално, пренесува Tera.mk.

Протестот го одржаа пред Здружението на пензионери од Битола. Велат дека пензиите кои што ги земаат не им стигаат ни за лекови, ни за храна .