Здравствените работници испорачаа пет барања за подобрување на нивниот статус.  Ако до 20 септември власта не ги прифати, Синдикатот најавува протести..

Бараат да се реши и случајот на Онкологија.

Националниот координатор на Независниот синдикат Боби Бојчевски, за Радио Слободна Европа тврди дека нема партиски влијанија во најавените протести.

видеото на следниот ЛИНК