Бојан Јовановски, познат како Боки 13, осуден за случајот „Рекет“ проговори за содржината на УСБ одбива да го прифати како материјален доказ. Тој вели дека овие докази се сосема законски и добиени од неговиот мобилен телефон кој беше анализиран од Обвинителството. Боки 13 тврди дека тие докази смеат да се користат во постапката.

Во него има и разговор со поранешниот генерален секретар на СДСМ Александар Кирацоски каде тој дава поддршка за релизација на проектот. Може тоа лице не има излажано-вели Јовановски.