Рачна бомба била пронајдена вчера во водите на Охридското езеро, кај селото Трпејца.

-Од увидот, извршен во присуство на овластено лице од Дирекцијата за заштита и спасување, констатирано е дека се работи за бомба М-17 од Првата светска војна која е безбедно подигната и предадена за натамошна постапка, информира МВР.