Станува збор за набавка на вакцини преку Европската комисија, а под координација на Австрија.

Според медиумите во БиХ, ова било кажано за време на разговорите на високиот претставник на ЕУ со членовите на Претседателството на Босна и Херцеговина, Милорад Додик, Шефик Џаферовиќ и Жељко Комшиќ.

Членовите на Претседателството на БиХ и високиот претставник на ЕУ Борел разговараа за актуелната политичка состојба во регионот на Западен Балкан.

Западен Балкан ќе биде една од главните теми на состанокот на Советот за надворешни работи на ЕУ, што ќе се одржи на 10 мај во Брисел.