Универзитетот, што секојдневно известува за бројот на заразени и умрени од коронавирус, соопшти дека „мрачните податоци“ покажуваат дека неколку стотици Американци, и покрај вакцинацијата, продолжуваат да умираат од вирусот.

САД се земјата со најголем број смртни случаи од коронавирусот во светот, пред Бразил и Индија.