Во потресен инцидент, малолетник од Скопје бил примен во Поликлиниката „Бит Пазар“ со убодна рана, по расправија со напаѓачи кои барале пари. Момчето било жртва на брутален напад од изнудувачи. Полицијата, одговарајќи на пријава поднесена во 17:35 часот на СВР Скопје, активно го истражува случајот.

Детали за бруталниот напад

Страшната голгота започнала кога жртвата ја сретнале неколку лица во околината на Бит Пазар. Напаѓачите, наводно, барале пари од момчето, а по негово одбивање, еден од нив прибегнал кон насилство, со остар предмет и нанесување убодна рана.

Полициски одговор и истрага

Органите на прогонот брзо реагираа на инцидентот и имаат за цел расветлување на околностите околу нападот. Истрагата има за цел да го утврди идентитетот на напаѓачите.