-Британскиот сој не ги исклучи и децата. Има побрз метод на ширење и граничната возраст ја симна. Клиничката слика кај децата од асимптоматски преминаа во симптоматски и гледаме класична слика на Сарс ков 2, рече д-р Софијанова во гостувањето на ТВ24.

Вели дека се поголем број е на позитивни деца кои се примаат на клиниката. Она што го гледавме кај возрасните, сега го гледаме и кај децата, вели Софијанова.