Сметам дека рано е да се прогласи крај на пандемијата. Се опуштија мерките, но кај нас свеста треба да работи и да се сетиме на тоа што предходно ни се случуваше со вирусот се, вели доктор Арбен Зибери во 24 Анализа.

Кој додаде дека никој не треба да ги оспорува вакцините, и дека нивната ефикасност и заштита ќе треба да се анализира.

Ако вирусот се повторува во есен и зима тогаш вакцината нема да биде решение, ќе мора да се пронајде лек, вели Зибери.