Даниловски предупреди и на отстранување заштитни маски во текот на летото.

„Враќањето на животот без маски се очекува да се случи во текот на летото. Ова го очекуваме на крајот на јуни и почетокот на јули. Ова значи дека ќе имаме доволно време да уживаме во летото “, рече Даниловски за Канал 5.

Инаку, во Македонија има над 2.800 активни случаи, додека бројот на нови случаи и хоспитализации постојано се намалува.