Од ВМРО ДПМНЕ денеска реагираат на изјавата на министерот за внатрешни работи Оливер Спасовски

Реакцијата ви ја пренесуваме во продолжение

Во изјава за Ал Џезира Спасовски изјави: Слушам во изјавите кои ги даваат деновиве дека станувало збор за една патна исправа која е издадена на 29 јануари, 2019 година. Па, кој беше тогаш министер?“- праша Оливер Спасовски.

На 29 јануари 2019 министер е Спасовски, и тој го издал пасошот на наркобосот Валид Иса Хмаис.

Или Спасовски не знае во која година живее, или намерно сака да манипулира.

2019 година министер е Оливер Спасовски. Изборите и техничка влада е 2020 година. Нема лек за лагите на Спасовски евидентен доказ дека е извор на лажни вести и главен логистичар на мафијата.

Тоа што денеска проба да се вади на Чулев покажува дека му е повеќе од јасно дека е виновен и дека е фатен во криминал до гуша.

Колку и да се труди да манипулира и колку и да прета, одговорност ќе има.