Минатата недела цената на дизелот се намали за 1,50 денари/литар, додека цените на бензините останаа исти.

Малопродажната цена на Екстра лесното масло за домаќинство (ЕЛ-1) се намали за 1,00 денари/литар, а на мазутот М-1 НС 0,607 денар/килограм.

Ова се актуелните цени на горивата:

Моторен бензин ЕУРОСУПЕР БС – 95 75,00 (денари/литар)
Моторен бензин ЕУРОСУПЕР БС – 98 77,00 (денари/литар)
Дизел гориво ЕУРОДИЗЕЛ БС (Д-Е V) 66,50 (денари/литар)
Масло за горење Екстра лесно 1 (ЕЛ-1) 66,00 (денари/литар)
Мазут М-1 НС 41,245 (денари/килограм)