Ние немаме право да ја менуваме историјата. Тоа не се прифаќа ниту во Куманово, ниту во Македонија. Имам конкретен став по ова прашање. Нема да дозволам да се гази по историјата на нашите предци. Сме биле, сме и ќе бидеме Македонци, порача независниот кандидат за градоначалник Максим Димитриевски.