Зоран Димитровски вели дека премиерот Ковачевски сее политичка магла и дрско лаже дека имал контакти со Палевски.

„Премиерот Димитар Ковачевски во вечерашното интервју за „360 степени“ изјави дека сум сум се среќавал со Палевски минатата година и ме прозва да одговорам што сум разговарал со него. Го повикувам Ковачевски да каже кога и каде сум се среќавал со Палевски и да и предочи на јавноста транскрипт од разговорот ако го има. Во спротивно ќе сметам дека ме помешал со некој истакнат член на СДСМ. Палевски последен пат сум го видел пред 4,5 години, кога се уште се надеваше дека Зоран Заев ќе му даде повторно да ја води градската организација на партијата, како во златните времиња на Црвенковски…“,напиша Димитровски на својот Фејсбук профил.