– Да почнеме да возиме со нерегистрирани коли по Европа?, прашува тој.

Претходно, продолжен беше рокот на истечените патни исправи, за што од МВР информираа дека „известен е светот“ за оваа одлука. Исто така, од утре до недела граѓаните нема да можат да ги подигнат личните документи за коишто аплицирале.