Како што е познато власта најавува 300.000 дози вакцини да стигнат месецов, 200 илјади кинески вакцини, дел од вакцините порачани пркеу Ковакс механизмот и вакцините на Фајзер. Но точен датум нема и почна да се поставува прашањето дали ќе треба да запре процесот на масовна вакцинација, како што го нарекуваат надлежните, што се одвива во А1 арената во спортската сала Борис Трајковски.