И Европската Унија и претседателот Стево Пендаровски будно го следат процесот за изградба на делници од коридорите 8 и 10 д особено поради фактот што Владата го означи договорот  за строга тајна, а опозицијата секојдневно обвинува за можен криминал тежок милијарди евра.

Евроамбасадорот Дејвид Гир кажа дека Европската Унија го следи процесот во рамки на договорот за стабилизација, додека шефот на државата ќе чека на дебатата во Собранието па да одлучи дали ќе го бара на увид договорот со Бехтел и Енка од Владата.

Во продолжение погледнете го и прилогот на телевизија 24!