Втората доза од вакцината на Спутник V, пратениците треба да ја примат на 14 мај, додека службениците неколку дена претходно.

Останатите пратеници и вработени во службите во консултација со лекари дополнително ќе бидат вакцинирани.

Во соодветен термин ќе бидат и ревакцинирани и припадници на внатрешното обезбедување и вработените од СОЗР кои сњ распоредени на работа во зградата на Собранието.