До несреќата што се случила околу 18 часот на делницата меѓу селата Песочан и Арбиново дошло при директен судар на патничко моторно возило и возило за достава, при што на самото место загинал возачот во автомобилот, додека тешки телесни повреди здобиле двете лица од комбето.

Од силината на ударот е опожарено доставното возило кое целосно е изгорено.

Увид на местото на несреќата изврши екипа на СВР Охрид за да се утврдат околностите и причините што довеле до несреќата.

Тој дел од автопатот е во изградба веќе неколку години, на делници се одвиваат градежни зафати и реалативно е слабо обележан и обезбеден.