По предлогот на ВМРО ДПМНЕ, во 15 часот во Собранието е закажано гласање за тоа продолжувањето на важноста на возачките да биде ставено на дневен ред – дознава Радио Лидер од собраниски извори.

Како што дознаваме, оваа точка на дневен ред ќе биде поставена поради притисокот на јавноста и опозицијата.

Гласањето би требало да се поддржи после 19 часот.