Употребата на вакцината Спајквакс на „Модерна“ ќе биде иста како кај адолсцентите од 18 до 25 години, пренесува Ројтерс.

Како што се вели, вакцинацијата на деца се смета за многу важна за постигнување на колективен имунитет.

Компанијата „Модерна“ уште во месец мај соопшти дека нејзината вакцина е ефикасна и за тинејџери.