Европскиот фронт предмалку донесе одлука да ја напушти седницата и да не учествува во гласањето за избор на нова Влада предвбодена од мандатарот Христијан Мицкоски.

Одлуката за ваквиот чекор на прес конференција предмалку ја образложи Зијадин Села.

Тој рече дека напуштањето на седницата е изразување на револт поради како што посочи кратењето на листата на пријавени за дискусија со голем број реплики.